Om fugler.noRedaksjonenEnglish news

Forsiden
Feltnytt
Har du sett?
Vinterfugl
Småstykker
Identifikasjon
Galleri
Nye bøker
Norgeslisten
Rødlisten

Identifikasjon

Tundrasædgjess på Jæren
Gåsebestemming er vanskelig. Stor variasjon og lite klarhet i identifikasjonskriteriene på de forskjellige artenes underarter gjør kaoset komplett. Her kan du lese mer om, og se bilder av et utvalg intrikate sædgjess fra Jæren i høst.

16. desember 2003 | Les mer...

Gransanger av underarten tristis
Underarten tristis står på rapporteringslisten til NSKF, men frem til og med 2001 foreligger det bare tre godkjente funn i Norge. Når oktober skrider frem er det tid for å være på utkikk etter disse østlige gransangerne langs norskekysten, men det gjelder å holde tunga rett i munnen i identifikasjonsprosessen.

16. desember 2003 | Les mer...

Østlige gulerler
I løpet av seinhøsten 2003 har det blitt observert og dokumentert et uvanlig stort antall østlige gulerler i Norge, først og fremst på Lista og Jæren. Det seine tidspunktet kombinert med sitronerlelignende lyd og et overveiende mer grålig utseende plasserer disse fuglene øst og sør for utbredelsesområdet til våre mer kjente vestlige former.

2. desember 2003 | Les mer...

Tundrasædgjess?
Innimellom vårens rastende kortnebbgjess i Nord-Trøndelag har det dukket opp flere sædgjess som har skapt identifikasjonsmessig hodebry. Et utvalg av fuglene viser karakterer som kan tyde på at det dreier seg om underarten Anser fabalis rossicus; tundrasædgås.

13. mai 2003 | Les mer...Fugler.no - et webmagasin fra NNI © 2002 - 2008